fbpx

Asunnon hinta on monen tekijän summa

kiinteistönvälitys

Mitkä tekijät vaikuttavat asuntosi hintaan?

Myytävän kohteen oikean hinnan määrittely ei ole aina niin yksinkertaista kuin voisi kuvitella. Hinta muodostuu useasta eri tekijästä ja jokainen kohde on yksilöllinen. Oikea hinta luo kilpailukykyä ja hinnoittelun tärkeys korostuu erityisesti silloin, kun tarjolla on useita samanlaisia vaihtoehtoja. Asuinalueen yleinen hintataso ja toteutuneet kaupat ovat hyvä lähtökohta asunnon hinnoittelulle.

Osuvimman hinta-arvion saat, kun pyydät sen ammattitaitoiselta kiinteistönvälittäjältä. Kiinteistönvälittäjällä on käytössään hintaseurantapalvelu, josta näkee alueen toteutuneiden kauppojen hinnat. Lisäksi hän osaa arvioida kohteen arvon puolueettomasti. Asunnon omistajalla saattaa olla oma käsityksensä kotinsa arvosta, joka perustuu osittain tunnesiteeseen kotiansa kohtaan. Mitkä tekijät sitten vaikuttavat myytävän kohteen hintaan?

Sijainti

Sijainti, sijainti, sijainti! Olet varmaan kuullut tämän ennenkin? Palveluiden läheisyydestä ollaan valmiita maksamaan lisähintaa ja hyvät kulkuyhteydet, kuten bussilinjat nostavat kohteen arvoa. Lisäksi alueen tulevaisuuden kehitysnäkymät vaikuttavat alueen yleiseen hintatasoon.

Kunto

Hyväkuntoisesta asunnosta ollaan valmiita maksamaan lisää, koska tällöin remonttiin ei tarvitse investoida aikaa eikä rahaa. Tämän takia kunnostusta vaativien asuntojen hinta on alhaisempi. Myös taloyhtiön saneeraustarpeet vaikuttavat asunnon hintaan. Esimerkiksi vastikään tehty putki- tai julkisivuremontti nostaa asunnon arvoa.

Ominaisuudet

Yleisesti kohteen hintaa nostavat muun muassa sauna, parveke ja näkymät. Lisäksi kerrostalohuoneistojen hintaa nostavat hissi ja se monennessa kerroksessa asunto sijaitsee. Eri pohjaratkaisuja on lukuisia, joista toiset ovat toimivampia, kun toiset. Toimiva pohjaratkaisu tekee asunnosta haluttavamman.

Lue lisää myyntipalvelustamme tai kutsu välittäjämme ilmaiselle arviokäynnille, jos olet aikeissa myydä asuntosi.

Saat ammattilaisen arvion asuntosi arvosta. Soita 02 – 232 1200 tai täytä alla oleva lomake.